Νέο σύστημα «τυφλώνει» τις κάμερες της τροχαίας


Το «NoPhoto» από τις ΗΠΑ αποτρέπει τη φωτογράφιση της πινακίδας.
Τα φωτογραφικά ραντάρ που καταγράφουν την ταχύτητα και φωτογραφίζουν την πινακίδα των οχημάτων όταν κρίνουν ότι υπάρχει παράβαση, έχουν καταντήσει μάστιγα σε πολλές χώρες.
Πολλές φορές...



 κάνουν λάθος καταγραφές, αλλά η αμφισβήτηση των στοιχείων τους στο δικαστήριο είναι υπόθεση ακριβή και χωρίς σίγουρη αποτελεσματικότητα, βλ. δικαίωση.

Εκτός αυτού, πολλοί οδηγοί θέλουν να απολαμβάνουν την οδήγηση στο δρόμο χωρίς το διαρκή κίνδυνο να συλληφθούν από το μάτι του «Μεγάλου Αδελφού» και να τους βγει η οδήγηση ξινή.

Έτσι είναι αναμενόμενο ότι πολλοί αναζητούν διαρκώς νέες μεθόδους που ακυρώνουν τη δυνατότητα των καμερών-ραντάρ να φωτογραφίζουν. Συνήθως όμως, μόλις κάποιος από τους τρόπους αυτούς αποδειχθεί αποτελεσματικός, το κράτος επεμβαίνει, απαγορεύοντάς τον.

Βασική απαγόρευση που ισχύει σε πολλές χώρες είναι πλέον η με οποιοδήποτε τρόπο αλλοίωση της επιφάνειας της πινακίδας κυκλοφορίας, ακόμα και όταν η αλλοίωση αυτή είναι αόρατη με γυμνό μάτι.

Απαγορεύεται για παράδειγμα το ψέκασμα της πινακίδας με οποιοδήποτε σπρέι, ή η επάλειψή της με βαζελίνη, γιατί δημιουργεί αντανακλάσεις στο φλας και η πινακίδα δεν μπορεί να διαβαστεί.

Τώρα ο Jonathan Dandrow (στις ΗΠΑ) εξελίσσει ένα νέο σύστημα (ονομάζεται NoPhoto) που υπόσχεται 100% αχρήστευση των φωτογραφικών ραντάρ. Η εφεύρεσή του απευθύνεται κυρίως στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, αλλά βέβαια είναι εφαρμόσιμη και στις μοτοσυκλέτες.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.