«ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΙΓΑ - ΣΙΓΑ ΓΙΑ ΠΑΠΑΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΡΑΣΑ»!!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΝΘΙΜΟ!!!


«Πώς θα βρουν παπαδιές οι νέοι ιερείς με αυτά τα γένια; Να καταργήσουμε και τα βυζαντινά άμφια", λέει ο ΑΝΑΞΙΟΣ Μητροπολίτης!!!

Ο Μητροπολίτης με φόντο μια...περίεργη "εικόνα", που προφανώς δεν έχει - όπως κι εκείνος - καμία σχέση με την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!
Φαίνεται πως ο συγκεκριμένος Ιεράρχης ζήλεψε την...δόξα του αλήστου μνήμης πρώην Ζακύνθου Χρυσοστόμου, ο οποίος συχνά - πυκνά ξεστόμιζε αθλιότητες όπως αυτές που είπε σε συνέντευξή του στην ομογενειακή εφημερίδα "Εθνικός Κήρυξ". Καμαρώστε τον:


Στην ερώτηση αν θα πρέπει να επέλθει μία μεταβολή στην περιβολή κληρικών, δηλαδή αντί του ράσου που επιβλήθηκε μεταγενέστερα να φορούν όπως στο Πατριαρχείο κοστούμι μαύρο και γραβάτα, τόνισε: «βέβαια, το ράσο είναι πολύ μεταγενέστερο, νομίζω ότι ο λαός μας αρχίζει να ετοιμάζεται σιγά-σιγά για κάτι τέτοιο. Ηδη βγήκαν στο εξωτερικό οι Ελληνες, πηγαίνουν στην Κωνσταντινούπολη, είδαν τη συμπεριφορά των ιεραρχών, των κληρικών εκεί, χωρίς ράσα και δεν δυσκολεύονται να τους τιμήσουν και να τους σεβαστούν. Στην πατρίδα μας ακόμα υπάρχει ένα μούδιασμα πάνω σʼ αυτό, θέλουν ο ιερέας μας να φορά κάτι να ξεχωρίζει».

Πρόσθεσε πως «συμφωνώ ότι η αμφίεση του κλήρου σήμερα είναι βαριά κυρίως για τους εγγάμους κληρικούς, έχομε αγόρια για να γίνουν κληρικοί και δεν βρίσκουν εύκολα παπαδιές. Μία κοπέλα να παντρευτεί ένα αγόρι και την άλλη μέρα να τον δει δίπλα της με γενειάδα, με ράσα, με μανίκια, με καλυμμαύχια, η κοπέλα σοκάρεται, το ζούμε αυτό. Ηδη οι νεότεροι ιερείς μας βγάζουν το καλυμμαύχι, δεν φορούν το εξώρασο με τα μανίκια, το καλοκαίρι είναι πιο άνετοι, πηγαίνουν στη θάλασσα με τις παπαδιές και τα παιδιά τους μαζί με τον κόσμο» και συμπλήρωσε «οι νέες γενιές προετοιμάζονται, αλλά δεν πρέπει να γίνει βίαια».

«Νομίζετε πως πρέπει να γίνει απλοποίηση των αμφίων;», ρωτήθηκε ο Μητροπολίτης μας. «Εάν συνεχίσει η αμφίεσή μας, ο λόγος μας και ο τρόπος να είναι αυτή η συνέχεια της πλούσιας αρχαϊκής μας γλώσσας, της Βυζαντινής παραδόσεως που δεν θα μεταφέρεται στο σήμερα, τότε είναι καταδικασμένα να μείνουν λείψανα για το μουσείο. Ηδη πολλοί από τους Μητροπολίτες εδώ δεν φορούν μίτρα η οποία είναι αυτοκρατορικό σύμβολο», τόνισε και πρόσθεσε «κοιτάζουμε να απλοποιήσουμε τα άμφιά μας διότι πλέον προκαλούν, έχουμε βγάλει τις σημαίες από τα αυτοκίνητά μας».

ΑΝΑΞΙΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ, ΤΟ ΡΑΣΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΠΟΛΥ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΟ" ΟΠΩΣ ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΑ ΛΕΤΕ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΙΩΝΩΝ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΝΔΥΜΑ ΤΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ, ΙΕΡΕΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΩΝ!!!

Ναι, δεν είναι των Παπικών, των Προτεσταντών και άλλων κακόδοξων αιρετικών, αλλά είναι ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ!!!

Εσείς σε ποιους ανήκετε, κ. Άνθιμε;;;

ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΡΑΣΑ!!! ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ!!!

Ο ίδιος ο Γέροντας Παϊσιος απαντά αποστομωτικά σε θρασύτατους σα του λόγου σας:
Εκκοσμίκευση του κλήρου (ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ - ΛΟΓΟΙ Α΄, ΜΕ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ)

- Γέροντα, είναι απαραίτητος ο Εκκλησιαστικός να διακονή με μανδύα και το καλοκαίρι με την ζέστη; Εγώ δυσκολεύομαι με την ζέστη.
- Αυτή η καλογερική σήμερα… τι να πω! Ο Άγιος Αθανάσιος φορούσε χονδρό ρούχο και έναν σταυρό πολύ βαρύ για άσκηση, και σήμερα που φθάσαμε! Εκεί στην Αυστραλία που είχα πάει, ήταν με σορτσάκιο ένας νεωκόρος. «Για την θάλασσα, του λέω, για ‘κεί είναι αυτό». «Κινούμαι έτσι πιο άνετα», μου λέει. Έτσι ξεκινούν σιγά-σιγά και μετά φθάνουν: «Να πετάξουμε τα ράσα, για να μη μας καίη ο ήλιος!». Εμποδίζει ο μανδύας; Πέταξέ τον. Το μανδήλι εμποδίζει, γιατί ιδρώνεις; Πέταξέ το. Εκεί πάμε. Να ρυθμίση καθένας τον εαυτό του, βρε παιδάκι μου! Να βάλη λιγώτερα ρούχα από μέσα.
- Γέροντα, μπορεί κανείς να βγάζη το ράσο και να φοράη μόνον τον μανδύα;
- Και οι ιερείς να βγάλουν το αντερί και να είναι με το παντελόνι; Εμ, τι να πω; Ο μανδύας είναι ένδυμα του μοναχού. Δίνεται στον σταυροφόρο και στον μεγαλόσχημο. Στην διάρκεια της κουράς τον φοράει ο ανάδοχος και, όταν βάλη το ράσο στον νεόκουρο, τον βγάζει και του τον φοράει. Μου έκανε εντύπωση στην Αλεξάνδρεια που έχει και πολλή ζέστη πως μερικές γυναίκες φορούσαν όλο μαύρα, επειδή το έχουν από την παράδοσή τους. Και εμείς δεν αντέχουμε ο ράσο που το έχουμε από τους Πατέρες μας;

«Παπάς αράσοτος, άρα άσωτος!» - Γέρων Παϊσιος Αγιορείτης
- Γέροντα, λένε: «Μήπως το ράσει κάνει τον παπά;»
- Πρόσεξε λ.χ. δυο ελιές που η μία έχει φύλλα και η άλλη δεν έχει. Ποια από τις δυο σου αρέσει; Αυτή που έχει φύλλα ή αυτή που δεν έχει; Όταν ήμουν στο Καλύβι του Τιμίου Σταυρού, μια φορά ξεφλούδισα τον κορμό της ελιάς που ήταν στην αυλή και έγραψα: «Τα δένδρα πέταξαν την στολή τους, θα δούμε την προκοπή τους!...» και δίπλα: «Παπάς αράσοτος, άρα άσωτος». Εκείνον τον καιρό συζητούσαν πολύ το θέμα να μη φορούν ράσα οι ιερείς και έρχονταν μερικοί εκεί, για να πάρουν από μένα… ευλογία!
- Κάποιος, Γέροντα, έφερε στο Μοναστήρι ορθόδοξο ιερέα με παντελόνι. Να παίρνουμε την ευχή του;
-Τι ευχή να πάρης; Να λέγατε σ’ αυτόν που τον έφερε, οποιοσδήποτε και να ήταν: «Συγχωρέστε μας, αλλά είναι αρχή του Μοναστηριού να δίνουμε ράσο. Ιερεύς να έρθη με παντελόνι σε ορθόδοξο γυναικείο Μοναστήρι; Δεν ταιριάζει». Όταν δεν ντρέπεται αυτός που τον έφερε ή ο ίδιος που ήρθε χωρίς ράσο, θα ντραπής εσύ να του δώσης ράσο; Κάποτε συνάντησα στο αεροδρόμιο έναν νέο αρχιμανδρίτη με λαϊκά. Πήγαινε στο εξωτερικό και μου συστήθηκε: «Είμαι ο πατήρ τάδε». «Που είναι τα ράσα σου;» του είπα και φυσικά δεν του έβαλα μετάνοια.

Όσο για τους "νέους ιερείς που δεν βρίσκουν κοπέλες επειδή έχουν γένια, μανίκια και ράσα", πληροφορύμε τον ΑΝΑΞΙΟ Δεσπότη Αλεξανδρουπόλεως πως προφανώς αγνοεί την ύπαρξη υπερπληθώρας νέων έγγαμων Ιερέων και μάλιστα πολύτεκνων!

Η δε ενόχλησή του (!!!) από τις μίτρες των Αρχιερέων επειδή "ανήκουν στο Βυζάντιο", αποδεικνύει και τις ΑΝΤΕΘΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ του εν λόγω "Ιεράρχη"!

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, πως ο εν λόγω "Ιεράρχης" προβάλεται μετά μανίας από τα συστημικά ΜΜΕ - που υβρίζουν και ελεεινολογούν την Ορθοδοξία - επειδή ζήτησε την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου!!! Φαίνεται πως το βρωμερό αντιχριστιανικό και αντεθνικό Σύστημα των γραικύλων, βρήκε έναν ακόμα επάξιο εκπρόσωπό του μέσα από τον χώρο της Εκκλησίας!

ΞΑΝΑ, ΑΝΑΞΙΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ ΑΝΑΞΙΟΣ!!!   

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.