Η κρίση στη Συρία εκτοξεύει την τιμή του πετρελαίου

Το ενδεχόμενο επίθεσης στη Συρία, έπληξε σημαντικά τις αναδυόμενες αγορές την Τετάρτη και εκτίναξε στα ύψη τις τιμές του πετρελαίου, ενώ ενεργοποίησε ένα ράλι στα θεωρούμενα ως ασφαλές καταφύγια σε περιόδους κρίσεων, στον χρυσό και στο δολάριο...
 Το αργό πετρέλαιο Μπρέντ, παράδοσης Οκτωβρίου, αυξήθηκε μέχρι και 2,25 δολάρια, ή 1,97%, στα 116,61 δολάρια το βαρέλι, αφού πρώτα κατέγραψε υψηλό έξι μηνών, αγγίζοντας τα 117,34 δολάρια.
 Οι φόβοι ότι οι δυτικές χώρες προετοιμαζόταν να επιτεθούν στη Συρία ενίσχυσε τις ανησυχίες σε σχέση με την ασφάλεια εφοδιασμού με πετρέλαιο από ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, η οποία προμηθεύει με πετρέλαιο το ένα τρίτο του πλανήτη.


Τα συμβόλαια Οκτωβρίου για το αμερικανικό αργό πετρέλαιο έκλεισαν υψηλότερα μέχρι 1,09 δολάρια ή 1%, στα 110,10 δολάρια το βαρέλι, αφού πρώτα ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από το Μάιο του 2011, στα 112,24 δολάρια.


Η γαλλική τράπεζα Societe Generale ανακοίνωσε ότι το πετρέλαιο Μπρέντ θα μπορούσε να ανέλθει μέχρι και τα 150 δολάρια, αν η σύγκρουση στη Συρία εξαπλωθεί και διαταράξει τον εφοδιασμό από την περιοχή.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.