CNN στον Δένδια: Θα σας γυρίσουν «μπούμερανγκ» οι πολιτικές διώξεις

CNN στον Δένδια: Θα σας γυρίσουν «μπούμερανγκ» οι πολιτικές διώξεις
Πολλοί είναι οι αναλυτές παγκοσμίως που έχουν αρχίσει και αντιλαμβάνονται δύο πολύ σημαντικές αλήθειες γύρω από τις διώξεις που υφίσταται η Χρυσή Αυγή από την χούντα του μνημονίου. Πρώτον ότι οι διώξεις είναι καθαρά πολιτικές και δεύτερον ότι η όλη υπόθεση πρόκειται να γυρίσει «μπούμερανγκ» για την κυβέρνηση, αφού δεν υπάρχουν καν στοιχεία για την όλη υπόθεση, πέρα από την «κάψα» της κυβέρνησης να πάρει πίσω τους ψήφους από την Χρυσή Αυγή.
Αυτό υπήρξε ένα εκ των θεμάτων για τα οποία ρωτήθηκε ο υπουργός ΠΡΟΠΟ από την γνωστή πολεμική ανταποκρίτρια του CNN, Christiane Amanpour, σε συνέντευξη του στο διεθνές δίκτυο. Η συγκεκριμένη πολεμική ανταποκρίτρια παρότι εργάζεται σε ένα δίκτυο που απηχεί την γνώμη της
κυβέρνησης των ΗΠΑ, η οποία είναι θετικά διακείμενη προς το ελλαδικό καθεστώς, δεν μπόρεσε να μην μεταφέρει, σε μορφή ερώτησης, την πεποίθηση της ότι η όλη υπόθεση είναι πρώτον πολιτική και όχι ποινική και δεύτερον εντελώς φαιδρή και θα γυρίσει «μπούμερανγκ» στην κυβέρνηση.
Christiane Amanpour: "Πιστεύετε ότι αυτές οι καταγγελίες θα μπορέσουν να στηριχθούν; Ήδη κάποιοι αναρωτιούνται για τη νομιμότητα της κήρυξης ενός ολόκληρου κόμματος εκτός νόμου και την ποινική του δίωξη σαν να αποτελεί μαφιόζικη οργάνωση, ενώ κάποιοι ανησυχούν επίσης μήπως όλο αυτό γυρίσει «μπούμερανγκ» και καλλιεργηθεί μεγαλύτερη συμπάθεια στο πρόσωπό τους."
Δένδιας: "Η γραμμή μας είναι ξεκάθαρη. Έχει καθοριστεί από τον Πρωθυπουργό, τον Αντώνη Σαμαρά. Εμείς απλώς ζητάμε από το δικαστικό σώμα να εφαρμόσει τον νόμο. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Η Ελλάδα έχει Σύνταγμα, η Ελλάδα διαθέτει ένα δικαστικό σύστημα ευρωπαϊκών προδιαγραφών και η έκθεση που υποβλήθηκε από την κυβέρνηση και υπογράφηκε από εμένα προσωπικά ζητά από το δικαστικό σώμα να εφαρμόσει τον νόμο."

Ο Δένδιας, όπως φαίνεται δεν μπόρεσε να απαντήσει στην ερώτηση και περιορίστηκε στο να πει ότι αυτοί έχουν διατάξει την δίωξη της Χρυσής Αυγής. Ως γνήσιος υποτακτικός ενώπιον αντιπροσώπου των αφεντικών, απέφυγε την ουσία της ερώτησης, περιοριζόμενος στο να δείξει ότι αυτός υπάκουσε στις προσταγές των ξένων. Ενδεικτική της δουλοπρέπειας, αλλά και της πολιτικής φύσεως της δίωξης είναι η φράση του Δένδια: «η γραμμή μας είναι ξεκάθαρη». 

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.