ο κόμμα DEB ΑνακήρυξΕ την 29η Ιανουαρίου «Ημέρα Εθνικής Αντίστασης των Τούρκων της Δυτ. Θράκης»!

Ευθεία απειλή για την εθνική μας κυριαρχία αποτελεί πλέον η κρυφή δράση φιλότουρκων μηχανισμών που δρουν στη Θράκη! Το φιλότουρκο κόμμα DEB, που αυτοαποκαλείται «Κόμμα Ειρήνης, Ισότητας και Φιλίας» και έχει «υπόγεια δράση» στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή, εξέδωσε προκλητικότατη ανακοίνωση στα τουρκικά με αφορμή την 29η Ιανουαρίου, χαρακτηρίζοντάς την «Ημέρα Εθνικής Αντίστασης των Τούρκων της Δυτικής Θράκης»!


Την ίδια ημέρα, επιφανείς μουσουλμάνοι της Ξάνθης και της Κομοτηνής, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης Τανέρ Μουσταφάογλου, ο πρόεδρος του DEB Ενγκίν Ναζίρ, ο ψευτομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο ψευτομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη και Αχμέτ Φαΐκογλου και ο πρόεδρος της Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης Αχμέτ Κουρτ έδωσαν το «παρών» σε σχετική εορταστική εκδήλωση που έγινε στο Ισμίτ της Τουρκίας, παρόντος του Τούρκου υπουργού Υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου, και ζήτησαν την ανεξαρτητοποίηση της Δυτικής Θράκης!

Χαρακτηριστικό της απίστευτα επικίνδυνης κατάστασης που επικρατεί στη Θράκη είναι ότι το τουρκόφιλο DEB χρησιμοποιεί ως σημαία τη Δυτική Θράκη, βαμμένη «πράσινη και ανεξάρτητη», έμβλημα που υπάρχει και στο βήμα της ανθελληνικής εκδήλωσης στο Ισμίτ, όπου μίλησε ο Μουεζίνογλου!

Η 29η Ιανουαρίου του 1988 αποτελεί μια μαύρη επέτειο για τη Θράκη, καθώς εκείνη την ημέρα μουσουλμάνοι προκάλεσαν ευρείας έκτασης επεισόδια με αφορμή την απαγόρευση του όρου «τουρκικός» από συλλόγους και σωματεία της μειονότητας.

«29 Ιανουαρίου 1988, μέρα αντίστασης των Τούρκων της δυτικής Θράκης που δεν υπέκυψαν στις πιέσεις κατά της εθνικής τους ταυτότητας. Είναι η μέρα που ο λαός βροντοφώναξε σε αυτούς που αρνούνται την εθνική του ταυτότητα πως είναι Τούρκος (...). Το Κόμμα Ειρήνης, Ισότητας και Φιλίας (DEB) δεν θα ξεχάσει τη σημερινή επέτειο. Θα τιμά τον επιδειχθέντα ηρωισμό, θα αισθάνεται ευγνωμοσύνη για τη γενναιότητα και θα ζητά το θείο έλεος για τους νεκρούς. Αν και χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η πατρίδα μας η Ελλάδα, παραβιάζει τα δικαιώματά μας και τα ευρωπαϊκά κράτη παραμένουν σιωπηλά και αδιάφορα. Ποτέ μην απελπίζεστε» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανθελληνική ανακοίνωση.


Οπως είναι φυσικό, τόσο η ανακοίνωση όσο και η παρουσία «πρωτοκλασάτων» μουσουλμάνων της Ξάνθης και της Κομοτηνής έχουν προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία, που κάνει λόγο για γιγάντωση των προσπαθειών ανθελληνικών μηχανισμών που θέλουν να προκαλέσουν αποσταθεροποίηση στην περιοχή κι έχουν αποσχιστικές τάσεις.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.