ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ «ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ»

Εκτέλεση εν ψυχρώ του ιδιοκτήτη του ΝΟΑ και της αλυσίδας "Το σπίτι του Γλυκού"
 Ραντεβού θανάτου είχε ο 65χρονος ιδιοκτήτης της αλυσίδας το «Σπίτι του γλυκού» αφού την ώρα που έβγαινε αμέριμνος από την μονοκατοικία του στην Ν. Χιλή Αλεξανδρούπολης δέχθηκε πυροβολισμούς από ένοπλους κουκουλοφόρους οι οποίοι σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Χ» επέβαιναν πάνω σε δύο μοτοσικλέτες.
Νεκρός έπεσε ο Χρήστος Καλούδης, ένας άνθρωπος που δεν αντιμετώπιζε προβλήματα, ήταν γαλαντόμος, πρόσφερε catering υπηρεσίες σε φορείς και συλλόγους, διατηρούσε μια ανθούσα αλυσίδα ζαχαροπλαστείων σε Έβρο και Ροδόπη και ήταν ιδιοκτήτης του ΝΟΑ, της κεντρικής καφετέριας του ναυτικού
Ομίλου στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Όπως είπαν μιλώντας στο «Χ» άνθρωποι που τον γνώριζαν η ζωή του γέλασε δυο φορές αφού κέρδισε το λαχείο στο παρελθόν κι έτσι ανοίχτηκε επιχειρηματικά εγκαταλείποντας την εργασία του ως νοσοκόμος. Η σύζυγός του παρέμεινε ως νοσηλεύτρια και συνταξιοδοτήθηκε από εκεί.
Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δέχθηκε το δολοφονικό χτύπημα ο Χρήστος Καλούδης είναι άγνωστες, ωστόσο οι πληροφορίες του «Χ» θέλουν το θύμα να είχε πάνω του 8.000 ευρώ, χρήματα που αφαίρεσαν οι δράστες και διέφυγαν, αφού πρώτα τον «γάζωσαν». Ο τρόπος που έδρασαν οι δράστες ενώ αρχικά είχε λεχθεί ότι ήταν περιστατικό απόπειρας ληστείας κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί αφού επρόκειτο για …πληρωμένους δολοφόνους. Δεν γνωρίζουμε ποιος και γιατί τους έστειλε να εκτελέσουν το «συμβόλαιο θανάτου» σε βάρος του επιχειρηματία, πάντως το σκηνικό παραπέμπει σε άλλα ήθη, άγνωστα στην Θράκη και προβληματίζουν έντονα τις διωκτικές αρχές. Αξίζει να σημειωθεί πως σε ένδειξη πένθους έκλεισαν σήμερα τα ζαχαροπλαστεία το «Σπίτι του γλυκού».
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δύο δράστες τραβούσαν την τσάντα του θύματος που περιείχε τις εισπράξεις. Το θύμα κατάφερε να ρίξει κάτω τον έναν από τους δύο ληστές και ο δεύτερος έβγαλε πιστόλι και αφού πυροβόλησε μία φορά στον αέρα, στη συνέχεια το έστρεψε στο σώμα του 63χρονου και τον πυροβόλησε θανάσιμα. Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι επέβαιναν σε όχημα με κατεύθυνση Θεσσαλονίκη και είδαν τη στιγμή της συμπλοκής, οι δύο δράστες τραβούσαν την τσάντα του θύματος που περιείχε τις εισπράξεις . Το θύμα κατάφερε να ρίξει κάτω τον έναν από τους δύο και ο δεύτερος έβγαλε πιστόλι. Αφού πυροβόλησε μία φορά στον αέρα, στη συνέχεια το έστρεψε στο σώμα του 63χρονου και τον πυροβόλησε θανάσιμα.
Ήταν 8:15 το πρωί της Δευτέρας, όταν δύο πυροβολισμοί σύμφωνα με πληροφορίες στάθηκαν μοιραίοι για έναν 63χρονο. Όλα συνέβησαν στη Χιλή έξω από το σπίτι του άτυχου άντρα. Ο 63χρονος εκείνη την ώρα έφυγε από το σπίτι του με το όχημά του. Πριν προλάβει να βγει στο κεντρικό δρόμο, δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε ένα παπάκι χρώματος πράσινο - μαύρο, σταμάτησαν το οδηγό
 Με την απειλή όπλου οι δύο άντρες, που του είχαν στήσει ενέδρα τον έβγαλαν από το αυτοκίνητο. Ο 63χρονος άντρας αντιστάθηκε. Οι δράστες τον πυροβόλησαν (πιθανόν δύο φορές) με αποτέλεσμα ο άτυχος άντρας να καταλήξει. Οι δράστες, αφού πήραν τις εισπράξεις από τα καταστήματά του που είχε μαζί του ο 63χρονος, αμέσως τράπηκαν σε φυγή με κατεύθυνση προς Χιλή - Αλεξανδρούπολη. 
'Στο πόδι'  βρίσκονται οι αρχές της ευρύτερης περιοχής. Έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση και μπλόκα παντού, ακόμη και στην Εγνατία. Σύμφωνα με πληροφορίες το παπάκι στο οποίο επέβαιναν οι δράστες ήδη έχει εντοπιστεί.

Το πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της περιοχής αιματηρό περιστατικό έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, η οποία αδυνατεί να συνειδητοποιήσει τόσο το τραγικό συμβάν όσο και τον άδικο χαμό του 63χρονου, ο οποίος ήταν γνωστός και αγαπητός επιχειρηματίας της Αλεξανδρούπολης.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.