Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΕΝ ΥΠΝΩΣΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Από τον Ηλία Ν. Ηλιακόπουλο, Δρ. Νομικής, Δικηγόρο, κάτοχο Μεταπτυχιακού τίτλου στο Ποινικό Δίκαιο του Δ.Π.Θ.

Οι ποινικές διώξεις σύσσωμης της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, δεν είναι ένα φαινόμενο που αντιμετωπίζεται μόνον με νομικές παραμέτρους.
Αξίζει μετά βεβαιότητας σοβαρής ιατρικής και ειδικότερα ψυχιατρικής προσέγγισης. Γιατί δεν μπορεί ο Άρειος Πάγος αρχές Μαίου τρέχοντος έτους, να δίνει το πράσινο φως ανακηρύσσοντας το Ευρωψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής ως καθόλα νόμιμο, ικανό να συμμετάσχει στις ευρωεκλογές ως ψηφοδέλτιο ενός νόμιμου κοινοβουλευτικού κόμματος, στην συνέχεια όμως όχι μόνον να εξέρχονται των φυλακών Κορυδαλλού ο Αρχηγός του κόμματος και οι λοιποί προφυλακισμένοι βουλευτές, όπως θα έπρεπε να συμβεί κατά λογική ακολουθία, αλλά να προφυλακίζονται και άλλοι στο όνομα της κατηγορίας «ένταξη και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης»!

Καταρρίπτεται βέβαια πια το επιχείρημα ότι μόνον μερικά μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδος ελέγχονται αν έχουν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, αφού έχει διωχθεί το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδος μαζί με μέλη του κόμματος!
Όλη η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής σύμφωνα με τις ασκηθείσες ποινικές διώξεις αντιμετωπίζεται ως εγκληματική οργάνωση!
Δυοίν θάττερον όμως. Ή είναι νόμιμο κοινοβουλευτικό κόμμα η Χρυσή Αυγή σύμφωνα με την πρόσφατη ετυμηγορία του Αρείου Πάγου και οι Εφέτες- Ανακρίτριες ως και ο εισαγγελέας Ντογιάκος αυθαιρετούν μη υπακούοντας στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας με όλες τις εντεύθεν συνέπειες ακόμη και πειθαρχικής δίωξης των, αφού ως κατώτερης βαθμίδος δικαστικά όργανα οφείλουν να εναρμονισθούν με την ανακήρυξη ως νομίμου του κόμματος της Χρυσής Αυγής ή ευρισκόμεθα έμπροσθεν μιας πολιτειακής εξουσίας με έντονα τα σημάδια της απόλυτης παράνοιας.
Αν συμβαίνει το δεύτερο η κατάσταση πράγματι είναι ρευστή, δυσάρεστη, μια κινούμενη άμμος επί της οποίας ανοίγεται ο «Ασκός του Αιόλου»
Θυμόμαστε όλοι πως μετά τις αρχικές προσαγωγές Αρχηγού και βουλευτών της Χ.Α. στην ΓΑΔΑ κατά την διάρκεια της σύγχρονης «νύκτας του Αγίου Βαρθολομαίου», τις μετέπειτα προφυλακίσεις των , αλλά στην συνέχεια άσκηση ποινικών διώξεων συλλήβδην εναντίον όλης της κοινοβουλευτικής ομάδος στο πλαίσιο μιας αυθαίρετης αλλά και θυμίζουσα ολοκληρωτισμό «συλλογικής ευθύνης», ετέθη το ερώτημα πως θα μπορέσει πλέον να λειτουργήσει νόμιμα η Βουλή αν και οι 18 βουλευτές της Χρυσής Αυγής προφυλακιστούν και πόσο νόμιμες θα είναι οι ψηφοφορίες για την ψήφιση σημαντικών νομοσχεδίων;!
Η πολιτειακή εξουσία ευρισκόμενη προ αυτού του αδιεξόδου να παρουσιαστεί κάθετη και ανελέητη ενάντια στις αρχές της δημοκρατικής νομιμότητας την οποία κατ’ επίφαση υπερασπίζεται, «εφηύρε» «νεογέννητους» (!)(sic) περιοριστικούς όρους που δεν έχουν υπάρξει ποτέ στην Ελληνική δικαστηριακή πρακτική από την μεταπολίτευση και μετά, επιβάλλοντας έτσι στον βουλευτή Μεσσηνίας Δημήτριο Κουκούτση, καθώς και αργότερα στην Βουλευτή Αθηνών Ελένη Ζαρούλια, τον κατ’ οίκον περιορισμό με 24ωρη αστυνομική φύλαξη, ενώ στους βουλευτές Μιχάλη Αρβανίτη και Αντώνη Γρέγο, απαγορεύει την προσέλευση και συμμετοχή τους σε συγκεντρώσεις και ομιλίες της Χρυσής Αυγής! Και για να θυμόμαστε ,μόνον στην επανάσταση της 21ης Απριλίου είχε τεθεί κατ’ οίκον περιορισμός στον Μίκη Θεοδωράκη κι αυτός με ευνοϊκότερους όρους από τους σημερινούς!
Η στάση αυτή των Εφετών- ανακριτριών και του εισαγγελέως εφετών Ντογιάκου, όχι μόνον δεν έπεισε περί των αγαθών προθέσεων τους να μην οδηγήσουν όλους τους βουλευτές της Χ.Α. στην φυλακή, αντίθετα ενδυνάμωσε την πεποίθηση πως οι διώξεις είναι πολιτικές με σκοπό να εξουδετερώσουν ει δυνατόν και με διάφορους τρόπους όλες τις δυναμικές, κοινωνικά διεισδυτικές αλλά  και καταγγελτικές φωνές των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Με άλλα λόγια επιδίωξη της πολιτειακής εξουσίας στην χώρα δυστυχώς με χειραγώγηση μερίδος δικαστών, είναι να φιμώσουν οποιαδήποτε καταγγελτική φωνή στο Ελληνικό κοινοβούλιο για να μπορούν να περνούν ανενόχλητα νέα μνημόνια- χαράτσια, περικοπές μισθών- συντάξεων- επιδομάτων πρόνοιας, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας κλπ
Την διαρκή συνταγματική εκτροπή της πολιτειακής εξουσίας, έχουν επισημάνει σημαντικές προσωπικότητες της χώρας, αυτές που ακόμη τολμούν και ορθώνουν ανάστημα στην κρατική αυθαιρεσία με τον θανάσιμο εναγκαλισμό της ως «σύγχρονη λερναία ύδρα» σε μερίδα της δικαστικής εξουσίας.
Ας σημειωθεί πως οι επισημάνσεις αυτές θα γίνονταν από τον συντάκτη των γραμμών αυτών, αν και οποιοδήποτε άλλο κόμμα ή βουλευτές ήταν στην θέση της Χρυσής Αυγής.
Και σαν τέτοιες προβάλλουν οι προσωπικότητες του καθηγητή πολιτικών επιστημών Γιώργου Κοντογιώργη, σε πρόσφατη συνέντευξη του σε πανελλήνιας εμβέλειας τηλεοπτικό σταθμό αλλά και του εξαιρετικής ευρυμάθειας και εύστοχων πολιτικών τοποθετήσεων καθηγητή Αστροφυσικής Χρίστου Γούδη, αλλά και δημοτικού συμβούλου στον ταλαίπωρο Δήμο Αθηναίων.
Είναι ολοφάνερο ότι η παραπαίουσα πολιτική ηγεσία της χώρας αλλά και οι σε ένοχη σιωπή και ανοχή ευρισκόμενες λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις του (αντι;)συνταγματικού τόξου, θέλουν να εξουδετερώσουν οποιαδήποτε πηγή αντίστασης του Ελληνικού λαού μπροστά στην μετά βεβαιότητας αναμενόμενη ισοπέδωση των πάντων στην χώρα.
Γνωρίζουν πολύ καλά λοιπόν ότι το κοινοβουλευτικό κόμμα της Χρυσής Αυγής έχει συσπειρώσει σημαντική μερίδα Ελλήνων πολιτών ενάντια στις εθνοπροδοτικές και μειοδοτικές πολιτικές των συστημικών δουλοφρόνων.
Αυτός είναι ο λόγος της διγλωσσίας και ταυτόχρονα εμφανιζόμενης παράνοιας του πολιτειακού μας συστήματος! Αν και μετά βεβαιότητας δίκη για όλη αυτήν την παρωδία χαρακτηρισμού κόμματος ως «εγκληματική οργάνωση» με αυστηρούς μαθηματικούς υπολογισμούς, δεν προλαβαίνει να αρχίσει και να τελειώσει εντός του δεκαοχτάμηνου, ανώτατου χρόνου προφυλάκισης. Αναμένεται λοιπόν αποφυλάκιση σε εύθετο χρόνο των βουλευτών της Χ.Α. Και ταυτόχρονη ηρωοποίηση τους….
Αντί λοιπόν να διώκουν υπό το πρόσχημα της εγκληματικής οργάνωσης ολόκληρο νόμιμα εκλεγμένο κοινοβουλευτικό κόμμα και πρόσφατα και πάλι ανακηρυχθέν ως νόμιμο για τις ευρωεκλογές, αυτό της Χρυσής Αυγής, καλό θα ήταν να σκεφθούν ότι η περιθρύλητη ανάπτυξη έχασε τον δρόμο, την οποίαν εξ άλλου ούτε είδαμε ούτε θα δούμε.
Η ανεργία καλπάζει παρά την διατυμπανιζόμενη τουριστική περίοδο, η ρευστότητα έχει φτάσει σε μηδενικά επίπεδα στην αγορά, χιλιάδες νοικοκυριά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, τα κοινωνικά επιδόματα ψαλιδίζονται και κόβονται, ενώ η κοινωνική ασφάλιση καταρρέει.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, άρχισαν να φτάνουν και τα πρώτα κατασχετήρια σε φτωχοποιημένους Έλληνες, ακόμη και για μικροποσά, αν δεν  έχουν ήδη κατάσχει οι κρατικοί φορείς αυτόματα και ηλεκτρονικά τις καταθέσεις των μικροκαταθετών μέσω των τραπεζικών μηχανισμών!
Είναι τέτοια η διείσδυση του αδηφάγου κράτους στο πορτοφόλι του ταλαίπωρου νεοέλληνα, παραγωγού, βιοτέχνη, μικροεμπόρου , που ακόμη κι αν δικαιούται να εισπράξει μια τραπεζική επιταγή κατά την διαδικασία στην τράπεζα, θα παρακρατηθούν πρώτα τα οφειλόμενα για το Δημόσιο, τις λοιπές Δημόσιες υπηρεσίες και στην συνέχεια αν μείνει υπόλοιπο θα πάει στον «δικαιούχο».
Αδιαφορεί όμως η πολιτειακή εξουσία αν ο παραγωγός δεν έχει να πληρώσει έξοδα για την νέα παραγωγή, αν αδυνατεί να καλύψει τους προμηθευτές του, αν χρωστά παντού αλλά επειδή δεν «έλαβε» με την σειρά του δεν παράγει κι έτσι  «κολλά» η μηχανή (της ανάπτυξης) και δεν προχωρά!
Στα λόγια λοιπόν η ανάπτυξη. Ως τορπίλες ,όμως απειλούν οι νέοι δυσβάσταχτοι φόροι τον «βαθειά δυστυχώς κοιμώμενο Ελληνικό λαό». Απλά μαθήματα οικονομίας αποδεικνύουν ότι με τέτοιους φόρους επέρχεται ο θάνατος και όχι η ανάπτυξη……Ποιον αλήθεια κοροϊδεύουν;!
Από την άλλη οι πολιτειακοί άρχοντες (;!) της χώρας ξεπουλούν την δημόσια περιουσία χωρίς όφελος για τον Ελληνικό λαό (βλ περίπτωση ΔΕΗ), ενώ η υποχωρητικότητα για τα Εθνικά μας θέματα (Θράκη- Κύπρος- Βόρειος ήπειρος) έχει κτυπήσει κόκκινο. Παροιμιώδες το θράσος του κόμματος ΚΙΕΦ και η ανυπαρξία ελέγχου της πολιτείας μας στην αθρόα και ανεξέλεγκτη εισβολή στην Θράκη τουρκικών προϊόντων με τουρκικές αλυσίδες τροφίμων!
Όμως ενώ ο Ελληνικός λαός πένεται, οι ασκούντες εξουσία διατηρούν τους παχυλούς μισθούς και τα προνόμια τους, αρκούνται μάλιστα πεισματικά να δεχτούν περικοπές. Ταυτόχρονα προσέτι οι εκλεκτοί πολιτικάντηδες όλου του (αντι) συνταγματικού τόξου στο πλαίσιο μιας ευφορίας αλλά και υποσυνείδητης ανασφάλειας δίνουν την δυνατότητα να εξευρεθούν κονδύλια για να καλύψουν και πάλι τις νόμιμες «ελεώ μισθοδικείου» μισθολογικές αναπροσαρμογές των δικαστών, ενώ δεν δείχνουν την ίδια ευαισθησία για τις κατά λογική ακολουθία οφειλόμενες αναπροσαρμογές μισθών των ενστόλων, βάσει πρόσφατης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας!
Θα μου πείτε δυο μέτρα και δυο σταθμά;! Γιατί όχι; Αφού η αναμενόμενη αντίσταση της εν υπνώσει ευρισκόμενης κοινωνίας μας λόγω ψεύδους και φόβου που ενσπείρει η πολιτειακή εξουσία, είναι ανύπαρκτη!
Δυστυχώς αλλά με τις αυθαιρεσίες των πολιτικάντηδων δεν φαίνεται να  ταρακουνιούνται ακόμη σημαντικά κοινωνικά στρώματα, που ούτως ή άλλως  δεν έχουν να περιμένουν τίποτε καλύτερο από όσα ψέματα τους υπόσχονται ως αλήθειες!
Αρκεσθείτε με την μικροσύνταξη γιατί θα έρθουν χειρότερα, τους λένε!  Ταυτόχρονα όμως έχουν ενσπείρει και τον φόβο, πως αν θελήσουν να αντισταθούν τους περιμένει τιμωρία. Παράδειγμα; Όποιος μας πάει κόντρα, πάει φυλακή!
Η αποχαύνωση γίνεται ακόμη μεγαλύτερη δυστυχώς τους καλοκαιρινούς μήνες. Μη πειραχθούν (;!) τα «μπάνια του λαού» με ανεξίτηλη διακήρυξη Ανδρέα Παπανδρέου . Έτσι λίγο το διαδίκτυο, στον βωμό του οποίου θυσιάζονται ιδανικά και αναμνήσεις υπαρξιακών αγώνων της φυλής μας, λίγο το καλοκαιρινό με αύρα Αιγαίου (!)- έτσι για να ξεχνιόμαστε – φραπεδάκι, λίγο τα μπαράκια, λίγο η καλοκαιρινή ραστώνη στην παραλία, οι οθόνες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και όλα πάνε πίσω σε μια αδιαφορούσα κοινωνία που της βάζουν την θηλειά στον λαιμό (!) και όμως εκείνη ροχαλίζει……
Φυσικά οι πολιτικάντηδες ψευτο-δημοκρατικής κοπής δεν μπορούν ακόμη να φανταστούν σε τι σκοτεινά μονοπάτια οδηγούν την δημοκρατία με όλα όσα κάνουν υβρίζοντας τον λαό, προφυλακίζοντας βουλευτές, θεωρώντας πως έχουν αυτοί το προνόμιο δημοκρατικότητας. Ανοίγουν όμως έτσι τον Ασκό του Αιόλου σε ένα ιδιόμορφο «δεδικασμένο» αφού αργότερα με διαφορετικούς πολιτικούς συσχετισμούς μπορεί να προφυλακίζονται και δικοί τους βουλευτές…..
Γιατί φυσικά το «Ελλάς- Γαλλία συμμαχία» μπορεί οι ψευτοδημοκράτες «πατέρες» να το θυμούνται όπως τους συμφέρει. Όπως φαίνεται όμως και μόνο συμμαχία δεν υπάρχει με την Γαλλία. Που; Στην νοοτροπία, η δική τους χώρα να συλλαμβάνει και να κρατεί προσωρινά ακόμη και τον τέως Πρόεδρο Σαρκοζί για ασήμαντη αφορμή, ενώ κάτι τέτοιο θα ήταν αδιανόητο για τον αχαρακτήριστο  Παπανδρέου, τον πολύ Βενιζέλο- θλιβερό Παπακωνσταντίνου- αξιοθρήνητο Παπαντωνίου- αν’αξιο Μιχελάκη και τα άλλα (καλά;) παιδιά!
Αυτοί μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι και ας κατηγορούνται για πολύ βαρειά αδικήματα. Η ανεξάρτητη Ελληνική δικαιοσύνη όμως- αυτή που τόσο πολύ επικαλείται ο υπουργός δικαιοσύνης βγαλμένος από τα σπλάχνα της- τους το επιτρέπει!
Η διαδρομή της απόλυτης παράνοιας, της πολιτειακής εξουσίας δεν σταματά εδώ. Συνεχίζεται και σε άλλα θλιβερά μονοπάτια! Το υπαρξιακό ερώτημα όμως αμείλικτο. Γιατί τόση παράνοια; Γιατί τόση αλαζονεία και ύβρις;!


Μήπως γιατί μέρα με την μέρα οι εφιάλτες για το μέλλον τους και οι ερινύες που κυριεύουν τους πολιτικάντηδες αυτής της χώρας γίνονται απειλητικότεροι –απειλητικότερες και έτσι δεν «κοιμούνται πια τα βράδια» . Αποτέλεσμα την επομένη να διαπράττουν χειρότερη «ύβριν». Αυτή όμως θα φέρει μετά βεβαιότητας την Νέμεση! Την Θεία Τιμωρία! Ας μην ξεχνούν το χιλιοειπωμένο «Τα εδώλια παραμένουν ίδια, οι κατηγορούμενοι αλλάζουν» Θα βάλουν μυαλό;;;!

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.