Στο στόχαστρο η ελληνική νεολαία: Την κατάργηση των Αρχαίων Ελληνικών από το Γυμνάσιο εισηγούνται συριζαίοι πανεπιστημιακοί

Η αποϊδεολογικοποίηση και η διάλυση της Εθνικής Παιδείας, που ξεκίνησε με τις ανθελληνικές πρακτικές των τότε κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, και συνεχίζεται με την ισοπεδωτική πολιτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, πλέον έχει αποκτήσει ερείσματα και ανάμεσα σε όσους αποτελούν την «διανοητική ελίτ» της χώρας.
Πιο συγκεκριμένα, καθηγητές που υπηρετούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση- κάποιοι εκ των οποίων υπήρξαν καθηγητές του
γράφοντος- οι περισσότεροι με ειδίκευση στην γλωσσολογία και στην ελληνική λογοτεχνία ,υπογράφουν κείμενο με το οποίο ζητούν την  κατάργηση των Αρχαίων Ελληνικών από το Γυμνάσιο, διότι «νοθεύεται το γλωσσικό αίσθημα των παιδιών που κάνουν διαρκώς αυθαίρετες αναγωγές και συγκρίσεις με την αρχαία και μάλιστα με την αττική γλώσσα, που είναι τόσο απομακρυσμένη από τη σύγχρονη γλώσσα. Αυτό πλήττει ακόμη περισσότερο τους αλλόγλωσσους μαθητές που φοιτούν στο ελληνικό σχολείο και δεν έχουν γλωσσικό αίσθημα όσον αφορά την νεοελληνική, αλλά και μαθητές που προέρχονται από μη προνομιούχα κοινωνικά στρώματα. Όπως είναι γνωστό, η γλώσσα μαθαίνεται με τη χρήση της και όχι με τη γνώση της ιστορίας της και της ετυμολογίας των λέξεων.»
Στο παραπάνω απόσπασμα αντικατοπτρίζονται τρία βασικά ιδεολογήματα, ή μάλλον ιδεοληψίες των οπαδών του διεθνισμού, οι οποίοι δυστυχώς με το πέρασμα των χρόνων έχουν παρεισφρήσει σε κάθε πτυχή του δημόσιου βίου, και κατέχουν πλέον αξιώματα στο χώρο της πολιτικής και της εκπαίδευσης.
Πρώτον, η νεοελληνική γλώσσα δεν έχει μεγάλη σχέση με την αρχαία γλώσσα, κατά το ότι οι νέοι Έλληνες δεν είναι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων.
Δεύτερον,  σε μια πολυφυλετική κοινωνία, η εκπαίδευση οφείλει επίσης να είναι διαπολιτισμική.
Τρίτον, η γλώσσα είναι απλά ένα χρήσιμο εργαλείο για το επαγγελματικό μέλλον των νέων, δεν έχει εθνική διάσταση.
Πέραν του γεγονότος ότι καθηγητές με ειδίκευση σε γλωσσολογικά και παιδαγωγικά αντικείμενα, υποτιμούν βάναυσα την νοημοσύνη των νέων, προτείνοντας την εύκολη λύση της κατάργησης , εφόσον τα «καημένα παιδιά δεν τα παίρνουν τα γράμματα», γίνεται για άλλη μια φορά φανερός ο αφελληνισμός της παιδείας. Πρόκειται για πρακτικές οι οποίες έχουν σκοπό την πλήρη αποκοπή των Ελλήνων από τον πολιτισμό που τους κληροδότησαν οι πρόγονοί τους, ώστε τα σχολεία να μην είναι τίποτε άλλο παρά μηχανές παραγωγής αποκτηνωμένων και πειθήνιων ατόμων. Πρακτικές τις οποίες έχει υιοθετήσει όχι μόνο η ανθελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η αντιπολίτευση, κατά την οποία οι μαθητές είναι απλά «πελάτες».

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.