ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Ανατίναξαν τον εκδοτικό οίκο «Ελεύθερη Σκέψη» που φιλοξενεί τις εκδόσεις της Χρυσής Αυγής

Ισχυρή έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 11 στην οδό Ιπποκράτους 112 στα Εξάρχεια, στο βιβλιοπωλείο Ελεύθερη Σκέψη.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την έκρηξη έχουν προκληθεί ζημιές τόσο στο βιβλιοπωλείο, όσο και σε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα επί της Ιπποκράτους. Αυτή την ώρα, η αστυνομία απομακρύνει ξανά τους πολίτες σε μεγάλη απόσταση, καθώς ερευνά το ενδεχόμενο να υπάρχει και δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός.

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα αγνώστου στις 22.22' στο... σύνηθες μέσο, την «Εφημερίδα των Συντακτών», ο οποίος προειδοποιούσε για την έκρηξη και μάλιστα, είχε τονίσει ότι «δεν είναι φάρσα».
«Δεν είναι φάρσα, πες στην αστυνομία ότι θα μαζεύει τους ανθρώπους από τα παράθυρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο άνδρας, ο οποίος υπαγόρευσε το κείμενο για δεύτερη φορά πριν κλείσει το τηλέφωνο. Αυτή την ώρα η Ιπποκράτους παραμένει κλειστή, όπως και οι κάθετοι δρόμοι.
Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο είχε γίνει στόχος αγνώστων και το καλοκαίρι του 2008: Τότε είχε γίνει εμπρηστική επίθεση με μολότωφ, από περίπου 15 κουκουλοφόρους, οι οποίοι στη συνέχεια εξαφανίστηκαν με τα πόδια στα στενά των Εξαρχείων. Οι δράστες παρέμειναν, φυσικά, ασύλληπτοι.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο εν λόγω εκδοτικός οίκος πέραν της επί δεκαετίες παραγωγής πνευματικού, πατριωτικού έργου, φιλοξενεί και τις εκδόσεις της Χρυσής Αυγής.

Φωτογραφίες από το σημείο:










Βίντεο από το σημείο

https://www.facebook.com/gletsios/videos/10153862175730906/

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.