Η αλβανική προπαγάνδα, οι Έλληνες Αρβανίτες και η “Πεδιάδα των Γραικών” στη Σικελία

Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ, Ο ΣΚΕΝΤΕΡΜΠΕΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ
Οι ελάχιστα γνωρίζοντες την Ιστορία των Εθνών της Χερσονήσου του Αίμου, δηλαδή των Βαλκανίων, ξέρουν πολύ καλά ότι ο δικέφαλος αετός είναι το σύμβολο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας των Ελλήνων από την Πόλη των Κωνσταντίνων έφθασε μέχρι την Μόσχα και έγινε το σύμβολο της Αυτοκρατορίας τους.


Έτσι, λοιπόν, το να το χρησιμοποιούν οι Αλβανοί αποτελεί πραγματικά μία ειρωνεία της Ιστορίας. Όπως ειρωνεία της Ιστορίας είναι ότι θεωρούν σαν εθνικό τους ήρωα τον Σκέντερμπεη, ο οποίος δεν ήταν άλλος από τον Έλληνα πολέμαρχο Γεώργιο Καστριώτη!
Ο Γεώργιος Καστριώτης είχε αποσταλεί όμηρος στους Οθωμανούς, όπου και Αρίστευσε στην στρατιωτική του σταδιοδρομία και οι Τούρκοι του είχαν δώσει το προσωνύμιο “Ισκεντέρ Μπέης”, που σημαίνει “Άρχοντας Αλέξανδρος” και που αυτό ακόμη αποδεικνύει την Ελληνικότητά του. Επίσης ο Σκεντέρμπεης έγραφε τα επίσημα έγγραφα του στην Ελληνική γλώσσα και τα υπέγραφε ως πρίγκιπας της Ηπείρου. Με δύο λόγια η Ιστορία τους και τα σύμβολά τους μας ανήκουν.
ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ

Μέσα στα σκοτεινά σχέδια των Αλβανών σοβινιστών και η προπαγάνδα τους ότι οι Έλληνες Αρβανίτες είναι Αλβανοί. Το αντίθετο συμβαίνει. Οι Αρβανίτες είναι καθαροί Έλληνες και αντίθετα ένα μεγάλο μέρος των σημερινών Αλβανών έχει ελληνική καταγωγή. Η εθνογένεση των Αλβανών ήταν το αποτέλεσμα της ανθελληνικής πολιτικής του καθολικισμού και της Αυστροουγγαρίας, που δεν ήθελαν την ένταξη του Νοτίου τουλάχιστον τμήματος της σημερινής Αλβανίας, δηλαδή της Βορείου Ηπείρου στο Ελληνικό Έθνος. Αυτοί τους έφτιαξαν αλφάβητο αυτοί έκαναν και την διάλεκτό τους γλώσσα. Όσο για τους Αρβανίτες πολέμαρχους του 1821 δεν είχαν καμμία σχέση με την Αλβανία και ούτε βεβαίως ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης που ήταν καθαρός Έλληνας.
ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΡΒΑΝΙΤΩΝ: ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ PIANA DEI GRECI, Ο ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΕ ΤΟ 1939 ΣΕ PIANA DEGLI ALBANESI!
Για όσους δεν το γνωρίζουν, οι τελευταίοι υπερασπιστές της Πελοποννήσου ενάντια στην τουρκική εισβολή μετά την Πτώση της Κωνσταντινουπόλεως ήταν οι Έλληνες Αρβανίτες της Πελοποννήσου, οι οποίοι αναγκάστηκαν σε μαζική μετανάστευση σε μία περιοχή της Σικελίας, η οποία ονομάστηκε Piana dei Greci που σημαίνει “Πεδιάδα των Γραικών”. Για 500 ολόκληρα χρόνια οι Έλληνες Αρβανίτες της Σικελίας αυτοαποκαλούντο και χαρακτηριζόντουσαν Γραικοί, δηλαδή Έλληνες και μόλις στα 1939 με εντολή του καθεστώτος Μουσολίνι μετονομάστηκε σε “Πεδιάδα των Αλβανών”! Χαρακτηριστικό είναι και το παρακάτω λαϊκό τραγούδι των κατοίκων της περιοχής, που δεν λησμονούν ότι πατρίδα τους είναι ο Μοριάς, η Πελοπόννησος:
“Ο, ε μπούκουρα Μορέα

τ'σέ κουρ τε λιάσε
με νέκε τε πάσε.
Άτιε κάμ ου ζότινε τάτε.
Άτιε καμ ου μέμενε τίμε.
Άτιε κάμ ου τίμενε βλα.
Ο, ε μπούκουρα Μορέα
τσε κουρ τε λιάσε
Με νέκε τε πάσε.”
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:
“Ο, έμορφε Μορέα,
Από τότε που σε άφησα
Πλέον δεν σε ξαναείδα
Εκεί έχω εγώ τον αφέντη πατέρα.
Εκεί έχω εγώ τη μητέρα μου.
Εκεί έχω εγώ τον αδελφό μου.
Ο, έμορφε Μορέα,
Από τότε που σε άφησα
Πλέον δεν σε ξαναείδα.”

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.