Ισλαμιστής ιεροκήρυκας ο δράστης της αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο - ΒΙΝΤΕΟ

 Αναγνωρίστηκε ο δράστης!
"Θέλω να πεθάνω ως βομβιστής αυτοκτονίας"
Γνωστός στις βρετανικές Αρχές ήταν ο τρομοκράτης που αιματοκύλισε το Λονδίνο σήμερα το μεσημέρι.
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Σκότλαντ Γιαρντ οι νεκροί είναι 4: Ο δράστης Abu Izzadeen, ένας αστυνομικός που μαχαιρώθηκε στο Κοινοβούλιο και δύο πολίτες που χτύπησε με το αυτοκίνητο στη γέφυρα Ουέστμινστερ. Πάνω από 20 είναι οι τραυματίες, αρκετοί σε σοβαρή κατάσταση.



Ο Abu Izzadeen (ο οποίος γεννήθηκε ως Trevor Brooks από τζαμαϊκανούς γονείς), ήταν Βρετανός υπήκοος που γεννήθηκε στις 18 Απριλίου 1975 στο Hackney του Ανατολικού Λονδίνου. Ο Izzadeen -σύμφωνα με την Wikipedia ασπάστηκε το Ισλάμ στην αρχή της δεκαετίας του 1990, ενώ επισκέφθηκε το Πακιστάν για μια σειρά διαλέξεων(!) πριν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.



Ο Izzardeen είχε χαρακτηρίσει τις τρομοκρατικές επιθέσεις που είχαν γίνει στο Λονδίνο το 2005 “αξιέπαινες”, ενώ είχε δηλώσει ανοιχτά πως ήθελε να πεθάνει ως βομβιστής αυτοκτονίας. Είχε συλληφθεί πολλές φορές με την κατηγορία της υποκίνησης τρομοκρατίας, ωστόσο στις 22/3 κατάφερε να αφαιρέσει τη ζωή 3 ανθρώπων, μετά την τρομοκρατική επίθεση που εξαπέλυσε στο Λονδίνο.



Είχε μιλήσει μάλιστα πολλές φορές ως ισλαμιστής ιεροκήρυκας σε πολλά ειδησεογραφικά δίκτυα, ενώ διατηρούσε και προσωπικό λογαριασμό στο Youtube.

Ακολουθεί η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής: "Η πολιτική των ανοικτών συνόρων και ο μύθος της πολυπολιτισμικής κοινωνίας οδηγεί σε εκατόμβες αθώων θυμάτων και έξαρση της ισλαμικής τρομοκρατίας. Άμεση απέλαση όλων των ισλαμιστών λαθρομεταναστών από την Ελλάδα και κλείσιμο των ελληνικών συνόρων τώρα!"










Λουτρό αίματος στη γέφυρα του Γουεστμίνστερ

Την ίδια ώρα που σήμανε ο γενικός συναγερμός, στο πεζοδρόμιο της γέφυρας κείτονταν τουλάχιστον 12 τραυματίες εκ των οποίων και μία γυναίκα, η οποία εξέπνευσε στο νοσοκομείο.


Σύμφωνα με το BBC, ο απολογισμός από την τρομοκρατική επίθεση στο βρετανικό κοινοβούλιο και τη γέφυρα του Γουεστμίνστερ ανέρχεται σε τέσσερις νεκρούς και είκοσι τραυματίεςΣύμφωνα με το BBC, ο απολογισμός από την τρομοκρατική επίθεση στο βρετανικό κοινοβούλιο και τη γέφυρα του Γουεστμίνστερ ανέρχεται σε τέσσερις νεκρούς και είκοσι τραυματίες. Στους τέσσερις νεκρούς, συμπεριλαμβάνεται και ο δράστης της επίθεσης. Οι τρεις τραυματίες είναι Γάλλοι μαθητές, που πραγματοποιούσαν σχολική εκδρομή στο σημείο.

Μία γυναίκα ανασύρθηκε ζωντανή από τον Τάμεση, ανακοίνωσε η υπηρεσία λιμένων του Λονδίνου, προσθέτοντας πως της προσφέρεται περίθαλψη για σοβαρά τραύματα.

Παραμένει άγνωστο αν οι επιβαίνοντες στο επίμαχο όχημα τύπου SUV που παρέσυρε το πλήθος στη γέφυρα και από το οποίος εξήλθε ο δράστης με το μαχαίρι, ήταν ένας ή δύο. Σημειωτέον πως επίσημα η Σκότλαντ Γιαρντ δεν έχει αναφέρει συγκεκριμένα και τελεσίδικα τον ακριβή αριθμό των νεκρών και των τραυματιών.

Νεκρός όμως είναι και ο αστυνομικός που μαχαιρώθηκε στην πύλη του Κοινοβουλίου, όπως ανέφερε το BBC. Τον αστυνομικό προσπάθησε να σώσει με τεχνητές αναπνοές ο βουλευτής των συντηρητικών Tobias Ellwood, πρώην στρατιώτης, που έχασε τον αδελφό του σε τρομοκρατική επίθεση στο Μπαλί της Ινδονησίας το 2002.





















Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.