Το πήρατε είδηση ρε ζώα; Μπααα. Εσείς εκεί με το πλακατζίκι του Παπαδήμιου.

Τελικά όλα τα κώμματα ψήφισαν την διάταξη για την λειτουργία του ισλαμικού τεμένους.
Ιδίως μετά τις τροποποιήσεις που έκανε ο υπουργός παιδείας, τροποποιήσεις που είχε ζητήσει το μεσημέρι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.



Στην ψηφοφορία που έγινε πριν από λίγο στη Βουλή Ναι ψήφισαν ο ΣυΡιζΑ, η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. το ΚΚΕ, το Ποτάμι και η Ενωση κεντρώων ενώ όχι ψήφισαν οι ΑΝΕΛ και η Χρυσή Αυγή.

Ακόμη και τα γιουσουφάκια της ψευτοδεξιάς ψήφισαν και με τα δύο χέρια ΝΑΙ στο ισλαμικό τζαμί -


«Η λειτουργία ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα αποτελεί προγραμματική δέσμευση της κυβέρνησης, αλλά και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα» δήλωσε ο υφυπουργός εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.
Ο κ. Αμανατίδης εξήγησε ότι αυτό συμβάλλει «τόσο στην ενίσχυση της διεθνούς εικόνας της χώρας, όσο και στην εμπέδωση της μέριμνας της Πολιτείας προς τους Έλληνες και λοιπούς κοινοτικούς πολίτες, που πρεσβεύουν το μουσουλμανικό θρήσκευμα για την απρόσκοπτη άσκηση των λατρευτικών τους καθηκόντων».
Επίσης επισήμανε ότι «σήμερα, με το άρθρο 5 του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας ρυθμίζονται ζητήματα αναφορικά με το πλαίσιο λειτουργίας του, βάσει της ίδρυσης νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου (εποπτευόμενο και χρηματοδοτούμενο από το Υπουργείο Παιδείας), δηλαδή της "Διοικούσας Επιτροπής Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών", με στόχο την παράδοσή του σε αυτήν το συντομότερο δυνατό».
Τέλος ο κ. Αμανατίδης τόνισε ότι «οι πολιτικές δυνάμεις υπερψηφίζοντας το σχετικό άρθρο, ενισχύουν τη διεθνή παρουσία και εμβέλεια της χώρας, με σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».


Η μεγάλη μπαρούφα είναι που λένε ότι μετά από αίτημα του Κούλη ο οποίος έθιξε το ζήτημα, τονίζοντας ότι με τη παρούσα μορφή της διάταξης, το τέμενος μπορεί να χρηματοδοτηθεί από πηγές που δεν ελέγχονται από το ελληνικό δημόσιο, Ο Γαβρογλου ανταποκρινόμενος ουσιαστικά στο αίτημα του έκανε έκκληση στα κόμματα να βρουν «μια διατύπωση από κοινού». Έτσι οι δεξιουληδες προκειμένου να καλύψουν  την ανθελληνική υποχρέωση τους λένε πως ήταν καταλυτική η παρέμβαση του Κούλη στην Ολομέλεια για την απόσυρση του άρθρου. «Προστατεύσαμε τη διαδικασία και πλέον θα πάμε σε ένα πλαίσιο ξεκάθαρο που θα προστατεύει πλήρως τις συναλλαγές», λες και το πρόβλημα ήταν από πού θα χρηματοδοτηθεί. 
ixnos.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.