ΕΚΤΑΚΤΟ: Ντροπή και Αίσχος! Νέα απόφαση της FIFA απαγορεύει σε Χριστιανούς Ποδοσφαιριστές να κάνουν τον Σταυρό τους στο Γήπεδο...

Οι μουσουλμάνοι έχουν έναν μαγικό τρόπο να επιβάλλονται στην Ευρώπη. Τη στιγμή που οι χώρες τους είναι κατά βάση Θεοκρατικές και βαθιά συντηρητικές, χρησιμοποιούν το επιχείρημα της κοσμικής διάστασης της Δύσεως για να την πολεμήσουν.




Συγκεκριμένα, ο θρησκευτικός ηγέτης της Σαουδικής Αραβίας Mohammed Alarefe, μέσω Twitter «Έχω δει βίντεο κλιπ ποδοσφαιριστών να τρέχουν και όταν κερδίζουν κάνουν το σύμβολο του σταυρού στα στήθη τους και η ερώτησή μου είναι: οι κανόνες της FIFA δεν το απαγορεύουν αυτό;».


Η ανάρτηση αυτή του Σαουδάραβα έγινε θέμα στα διεθνή μέσα κοινωνικής δικτύωσης με πολλούς να σπεύδουν να απαντήσουν. Μάλιστα ορισμένοι ανέβασαν φωτογραφίες με ποδοσφαιριστές μουσουλμάνους να προσεύχονται και ζήτησαν από τον Σαουδάραβα να μην ασχολείται με θέματα που δεν γνωρίζει και δεν τον αφορούν...

Μόνο μια απορία: Αυτή η μη θρησκευτικότητα που ζητάει ο συγκεκριμένος θρησκευτικός ηγέτης να έχει το ποδόσφαιρο στην Δύση, θα δεχόταν να ισχύει και στην δική του; Ή η κοσμικότητα ισχύει μόνο για τους αντιπάλους μας κι εμείς μπορούμε να είμαστε οι πιο ακραίοι; Προφανώς το δεύτερο για τον κύριο Alafere...



«Βλέπω βίντεο με αθλητές, με ποδοσφαιριστές να τρέχουν, να σκοράρουν και όταν κερδίζουν να κάνουν το σύμβολο του σταυρού στο στήθος τους και η ερώτησή μου είναι οι κανονισμοί της FIFA δεν το απαγορεύουν αυτό;», διερωτήθηκε διαδικτυακά.

Η απάντηση ήρθε από δεκάδες χρήστες του Twitter, οι οποίοι του απάντησαν, σε γενικές γραμμές, ότι ακόμα και οι μουσουλμάνοι αθλητές πανηγυρίζουν με τον δικό τους τρόπο και πως η FIFA έχει ενωτικό χαρακτήρα.

Ένας χρήστης πήγε τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα, επισημαίνοντας το εξτρεμιστικό υπόβαθρο που κρύβεται στα σχόλια του κληρικού.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.