ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΟΥ...,,,ΛΟ ΠΟΥ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΕ (ΕΦΑΓΕ) ΤΟΝ ΦΠΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΗΣ ΕΑΣ.ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Είμαι Ελληνίδα αλλά μουσουλμάνα. Θα είμαι πάντα στο πλευρό των Τούρκων

Είμαι Ελληνίδα αλλά μουσουλμάνα. Θα είμαι πάντα στο πλευρό των Τούρκων.
Η Έφη Καραγιαννίδου η οποία ήταν διευθύντρια της ΕΑΣ δήλωσε στο διαδίκτυο ότι είναι μουσουλμάνα από την Ελλάδα αλλά πάντα θα υποστηρίζει τους Τούρκους και σε ότι χρειαστούν θα είναι στο πλευρό τους. 


Η Ελληνίδα μουσουλμάνα έχει εδώ και πολύ καιρό που προσπαθεί να πάρει την άδεια από την Ελληνική κυβέρνηση για την κατασκευή τζαμιών στην Καστοριά. Ακόμα είπε σε δήλωση της στην εφημερίδα sabah ότι μαζί με τον Δήμαρχο Καστοριάς αλλά και τον Περιφεριάρχη Δυτικής Μακεδονίας πήγαν να μιλήσουν αλλά και να ζητήσουν την άδεια για τις κατασκευές τζαμιών.
Όμως ο Περιφεριάρχης Δυτικής Μακεδονίας είπε πως η επίσκεψη που έκαναν στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο ήταν για την κατασκευή μεντρεσέ και όχι τζαμιά. Η Έφη Καραγιαννίδου δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα ότι: «Πέρυσι τον Απρίλιο, ήρθαμε στην Κωνσταντινούπολη με τον δήμαρχο της Καστοριάς και τον κυβερνήτη της Δυτικής Μακεδονίας. Πήγαμε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης για να πάρουμε άδεια από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Η επίσκεψή μας αυτή έγινε λόγω κάποιων προβλημάτων που είχαμε με τον Αρχιεπίσκοπο στην Ελλάδα ο οποίος διαφωνεί με το εν λόγω project. Ο Βαρθολομαίος μας έδωσε την άδεια. Τώρα περιμένουμε την άδεια από την ελληνική κυβέρνηση, κυρίως του Υπουργείου Πολιτισμού και του Υπουργείου Εξωτερικών της».

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Καταδικάστηκε η πρώην Διευθύντρια της ΕΑΣ Έφη Καραγιαννίδου 


Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ.Μόσχος στον ραδιοφωνικό σταθμό του ALPHA FM και στην εκπομπή του Αντώνη Παραρά για την πολύκροτη υπόθεση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καστοριάς για την υπεξαίρεση του ΦΠΑ από τους αγρότες, την εποχή που ήταν διευθύντρια η κ.Έφη Καραγιαννίδου, η υπόθεση πήγε στο Δικαστήριο και η κ.Καραγιαννίδου καταδικάστηκε.... η υπόθεση όμως συνεχίζει να είναι στο Εφετείο Κοζάνης.

Μουσουλμάνα Ελληνίδα Σχόλιο :΅
Τώρα πως  γίνεται να είσαι ΕΛΛΗΝΙΔΑ και να είσαι στο πλευρό των Τούρκων… δεν ξέρω…
Η Έφη Καραγιαννίδου θέλει να ανακατασκευάσει το Τζαμί και τον Μεντρεσέ στην Καστοριά (συνέντευξη)

Η Έφη Καραγιαννίδου πρώην διευθύντρια της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καστοριάς, έχει ασπαστεί τον ισλαμισμό και τώρα ονομάζεται Ελίφ. Πρόσφατα έδωσε συνέντευξη στην τουρκική εφημερίδα ΣΑΜΠΑΧ και μεταξύ άλλων ανέφερε τον αγώνα που κάνει εδώ και καιρό για την ανακατασκευή του Kursunlu Τζαμί και του Μεντρεσέ, που χτίστηκε από τον αρχιτέκτονα Σινάν Mimar του 16ου αιώνα στην Καστοριά. Μάλιστα η εφημερίδα αναφέρει ότι ο αγώνας της έχει εμπνεύσει και άλλους.
Έχοντας γίνει μουσουλμάνα πέρυσι στη Σαμψούντα, ξεκίνησε την πρωτοβουλία, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα τζαμιά στην Καστοριά είναι λιγοστά.
H αποκατάσταση του τεμένους θα σήμαινε πολλά για τους μουσουλμάνους της περιοχής. Η κ. Καραγιαννίδου θέλει να το μετατρέψει σε μια ζωντανή κοινωνική και πολιτιστική εστία, όχι μόνο για τους μουσουλμάνους αλλά και για όλους τους κατοίκους της Καστοριάς. Επεσήμανε την αντίδραση ορισμένων κατά του σχεδίου, αλλά πιστεύει ότι η διαμάχη μπορεί να επιλυθεί μόλις όλοι καταλάβουν ότι δεν υπάρχει τίποτα το ανησυχητικό.
Οι μουσουλμάνοι της Καστοριάς διστάζουν να εκφράσουν το αίτημά τους. Αυτός είναι ο λόγος που συνεχίζει μόνη το έργο της, πραγματοποιώντας επίσημες συναντήσεις, ενώ προσβλέπει στο εγγύς μέλλον στην υποστήριξη των εθελοντών.
“Έχω συναισθηματική σχέση με τον τόπο, οι πρόγονοί μου ήταν από την Τουρκία. Αγαπώ τον τουρκικό λαό και την Τουρκία πάρα πολύ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θέλω να γίνω Τουρκάλα πολίτης. Η τουρκική και η ελληνική κουλτούρα είναι παρόμοιες.”
Ζήτησε βοήθεια από τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, έχει προσπαθήσει αρκετές φορές να μιλήσει με τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν αλλά δεν τα κατάφερε. «Πιστεύω ότι αν γνώριζε το θέμα, θα ερχόταν ο ίδιος στην Ελλάδα για την επίλυσή του. Και το Τζαμί και ο Μεντρεσές θα είναι άλλο ένα πολύτιμο παράδειγμα των ιστορικών δεσμών μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας. Το Kursunlu Τζαμί μπορεί να μετατραπεί σε κύριο τουριστικό αξιοθέατο, ιδίως για τους τουρίστες που αναζητούν τα μνημεία της τουρκικής ιστορίας στην Ελλάδα.


Εφημερίδα ΣΑΜΠΑΧ
Δείτε τη συνέντευξη στην εφημερίδα ΣΑΜΠΑΧ ΕΔΩ

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.