Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΛΗΓΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ Από τον Ηλία Ν. Ηλιακόπουλο

Η εσπευμένη άφιξη του αμερικανοεβραίου Κίσσινγκερ στην Μόσχα και οι επαφές του με τον γριφώδη Β.Πούτιν καταδεικνύουν , πως τα γεωπολιτικά συμφέροντα στην περιοχή της Συρίας και Ανατολικής Μεσογείου είναι τεράστια. Το αμερικανικό ζόμπυ Κίσσιγκερ υποβασταζόμενος από την βακτηρία του και σε τόσο προχωρημένη ηλικία αποδεικνύει ακόμη μια φορά , ότι αποτελεί τον εκπρόσωπο της άφιλης Δύσης σε ο,τιδήποτε περίπλοκο απασχολεί το παγκόσμιο Γίγνεσθαι.
ΟΙ Ψίθυροι για χρήση πυρηνικών όπλων πληθαίνουν από μέρα σε μέρα και η κατάσταση μοιάζει να είναι ανέλεγκτη. Ο Πούτιν και το επιτελείο του από την πλευρά του δείχνουν αποφασισμένοι να υπερασπισθούν την Συρία μέχρι τελικής πτώσεως. Η κλιμάκωση ενός ανεξέλεγκτου πολέμου είναι δυστυχώς ορατή στον ορίζοντα. Στην δίνη αυτού του κυκλώνα η χώρα μας δείχνει απροετοίμαστη και μοιάζει να την απασχολούν περισσότερο τα τηλέφωνα , που έκανε ο κενός λόγων  και περιεχομένου Υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος  στον ισοβίτη Γιαννουσάκη παρά η έστω και την τελευταία στιγμή οργάνωση και αμυντική θωράκιση της χώρας. Από την άλλη πλευρά υπογράφηκε η συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας για την πώληση αντιπυραυλικών συστημάτων S-400.Αν τελικά παραδοθούν οι τελευταίοι στην γείτονα χώρα , δυστυχώς αλλά κατά την άποψη των ειδικών ανατρέπονται οι ισορροπίες στο Αιγαίο. Ο εφιάλτης , ότι τα πολεμικά μας αεροπλάνα θα καταρρίπτονται ακόμη από την απογείωση τους, είναι ένα σενάριο που δεν απέχει δυστυχώς από την πραγματικότητα αλλά , αν τελικά είναι έτσι , επιβεβαιώνεται ακόμη μια φορά πως η Ρωσία δεν στάθηκε σχεδόν ποτέ στο πλευρό της Ελλάδος, παρά την ορθόδοξη πίστη που συνδέει τους δύο λαούς. Φαίνεται πως τα στυγνά γεωστρατηγικά συμφέροντα είναι ισχυρότερα από αξίες και παράδοση. Τα "Ορλωφικά" είναι τεκμήριο αυτής της "περίεργης" ρωσικής τακτικής. Και τότε η Ρωσία και παρά τις υποσχέσεις , ότι θα σταθεί στο πλευρό μας, μας εγκατέλειψε και το προδομένο Έθνος μας υπέστη τις ολέθριες εκείνες συνέπειες. Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει πως το κουρδικό βράζει σε μια εποχή , που η δημιουργία ανεξάρτητου κράτους μοιάζει αναπόφευκτη. Μια τέτοια εξέλιξη όμως μπορεί να επιφέρει νομοτελειακά ανακατατάξεις στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου , που κακά τα ψέματα, μετά την παρουσία Νατοϊκού κυβερνήτη δεν ελέγχεται πλέον από εμάς. Στο στόχαστρο αυτής της τακτικής τα δικά μας νησιά. Με τη αιφνίδια σε χρόνο ρεκόρ κατασκευή καναλιού από την Τουρκία-τάχα ως αντιπλημμυρικό έργο-απέναντι από τον Έβρο στην περιοχή Κάραγατς στερεί από εμάς την δυνατότητα αντιπερισπασμού και αντεπίθεσης με άρματα μάχης στην Τουρκική ενδοχώρα ,αντίπαλο δέος μέχρι τώρα σε ενδεχόμενη επίθεση κατά της νησιωτικής Ελλάδας. Τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και το πετρέλαιο στην ευρύτερη περιοχή είναι πολλά Συνέλληνες. Ακόμη περισσότερα είναι τα λεφτά από την εκμετάλλευση των από τους γυπαετούς -κοσμοεξουσιαστές .Ο Κίσσινγκερ , αυτή η γριά αλεπού δεν επισκέπτεται τυχαία την Ρωσία Συνέλληνες. Ήλθε για να μοιράσει την τράπουλα στην γεωπολιτική σκακιέρα. Το παιχνίδι φαίνεται στημένο εξ αρχής. Μας έχουν διαλέξει και στρατόπεδο, όπου θα υπάρξουν ενδεχομένως εκατόμβες νεκρών. Το μογιλάλο  ,βουβό και αποχαυνωμένο από την θερινή ραστώνη πλήθος των νεοελλήνων μοιάζει όμως να μην έχει συνειδητοποιήσει την επερχόμενη λαίλαπα , που εξυφαίνεται γύρω του. Αρκείται μόνο στην εικονική πραγματικότητα του Survivor , πιστεύοντας, πως θα ζει αιωνίως έτσι...
Η Συρία μοιάζει σε πολλά με την Ελλάδα. Ο Μέγας Αλέξανδρος άφησε έντονα τα ίχνη του. βλέπετε στην περιοχή ,ενώ το χριστιανικό στοιχείο είναι ανάγλυφο στην χώρα αυτή. Η ανοιχτή πληγή της περιέργως δεν κλείνει. Το τραύμα σε τέτοιες περιπτώσεις κακοφορμίζει κι επεκτείνεται. Η ανοιχτή πληγή της Συρίας μπορεί να γίνει και δική μας πληγή. Σε μια εποχή , όπου όλα είναι ρευστά, όπου πια δεν υπάρχουν κράτη αλλά λειτουργούν ως ανώνυμες εταιρείες και κοινοπραξίες. Έτσι καθόλου μην εκπλαγείτε, όσοι επιβιώσουμε από τους καταστροφικούς πολεμικούς ολετήρες, να δούμε την μοιρασιά και την εκμετάλλευση να την έχει από κοινού η κοινοπραξία παγκοσμίων συμφερόντων ΗΠΑ-Ρωσία.... Αλήθεια τότε τα δικά μας πολιτικά και όχι μόνο, ανδρείκελα και ανδράποδα , που θα είναι; Συνέλληνες να είστε έτοιμοι , ο καιρός γάρ εγγύς!

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.