Στο εκτελεστικο απόσπασμα και αργός θάνατος τζιχαντιστών με σφαίρες βουτηγμένες στο αίμα χοίρων πρότεινε ο Ν.Τραμπ!

Το τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Βαρκελώνης είχε γίνει πριν από λίγες ώρες και το «Ισλαμικό Κράτος» είχε αναλάβει την ευθύνη, όταν βγήκε ο Ντόναλντ Τραμπ για να καταδικάσει την επίθεση, αλλά και να ζητήσει ωμά μέτρα κατά του ισλαμικού εξτρεμισμού.
Το πρώτο μήνυμα του Τραμπ είχε ύφος αρκούντως «προεδρικό»: «Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη της Ισπανίας και θα κάνουν ό,τι είναι αναγκαίο για να βοηθήσουν. Να είστε δυνατοί και σκληροί, σας αγαπούμε!»



Αλλά δεν πέρασαν 45 λεπτά κι επανήλθε μ’ ένα νέο μήνυμα στο Twitter, που προκάλεσε κατακραυγή: «Μελετήστε τι έκανε ο στρατηγός Πέρσινγκ των ΗΠΑ στους τρομοκράτες όταν τους έπιανε. Δεν υπήρχε Ισλαμική τρομοκρατία επί 35 χρόνια!»


Σύμφωνα με το θρύλο αυτό στη διάρκεια του πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Φιλιππινέζων ισλαμιστών ανταρτών ο στρατηγός Τζον Τζ. Πέρσινγκ, έστησε στο απόσπασμα 50 κρατούμενος, έβαλε να εκτελέσουν τους 49 με σφαίρες βουτηγμένες στο αίμα χοίρου και στον πεντηκοστό είπε: «σε αφήνουμε να φύγεις. Πήγαινε και πες στους δικούς σου τι κάναμε».

Έκτοτε δεν υπήρξαν επιθέσεις ισλαμιστών τρομοκρατών -για 25 χρόνια, σύμφωνα με όσα έλεγε ο Τραμπ πριν από έναν χρόνο και για 35 χρόνια σύμφωνα με το χθεσινό του tweet-.

Μόνον που ο θρύλος αυτός δεν τεκμηριώνεται ιστορικά.




Ο Τζον Τζ. Πέρσινγκ ήταν ανώτατος διοικητής των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο Δυτικό Μέτωπο στον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο και θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους στρατηγούς στην αμερικανική Ιστορία.

Ο Πέρσινγκ είναι ο μοναδικός στρατιωτικός διοικητής των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που πήρε τον τίτλο του εξάστερου στρατηγού (μαζί με τον Τζορτζ Ουάσιγκτον, που τιμήθηκε μετά θάνατον).

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.