Αποκάλυψη «Εμπρός»: Ανοίγουν τουρκικά πολυϊατρεία στην Θράκη!

Το τελευταίο διάστημα εκπρόσωποι μεγάλων ιδιωτικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Κωνσταντινούπολης και της Προύσας που διατηρούν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την τουρκική κυβέρνηση, πραγματοποιούν επισκέψεις στην Θράκη, διερευνώντας το ενδεχόμενο λειτουργίας παραρτημάτων στην περιοχή. Κυρίως ενδιαφέρον υπάρχει για τις ορεινές περιοχές της Ξάνθης και της Ροδόπης αλλά και για το Διδυμότειχο, καθώς το εκεί Γενικό Νοσοκομείο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Οι ασθενείς, σύμφωνα με πρόσφατες καταγγελίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), ταξιδεύουν στην Αδριανούπολη προκειμένου να τύχουν ιατρικής περίθαλψης. Ενδιαφέρον για “επενδύσεις” στον χώρο της υγείας στην Θράκη είχε επιδείξει παλαιότερα και ο γνωστός επιχειρηματίας Λεβέντ Σαδίκ, γιος του ηγέτη των τουρκοφρόνων της Θράκης, Αχμέτ. Για την ίδρυση και λειτουργία πολυϊατρείων και διαγνωστικών κέντρων τουρκικών συμφερόντων που θα έχουν την σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Εξωτερικών και του προξενείου Κομοτηνής, πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει ο αλυτρωτικός σύλλογος BTTDD (Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης).
Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ήδη κλείσει συμφωνίες με μεγάλα ιατρικά νοσηλευτικά ιδρύματα της Τουρκίας για την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών υγείας σε μουσουλμάνους της μειονότητας με τον όρο να δηλώνουν ευθέως «Τούρκοι». Σε αυτό το πλαίσιο έχει υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας με την Medical Park Kocaeli Hospital. Δεν είναι τυχαίο ότι ο σημερινός τούρκος αντιπρόεδρος υπήρξε στο παρελθόν πρόεδρος του BTTDD που έχει μόνιμα αλυτρωτική ατζέντα. Ο Τσαβούσογλου υπήρξε πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης, μιας αλυτρωτικής οργάνωσης που λειτουργεί ως παράρτημα του  τουρκικού κράτους και αρμοδιότητά του είναι οι μουσουλμάνοι που ζουν στα Βαλκάνια. Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι με γενναίες επιχορηγήσεις η Τουρκία στηρίζει τις μονάδες υγείας που διαθέτει για προσέλκυση ασθενών από το εξωτερικό με στόχο την προώθηση του λεγόμενου ιατρικού τουρισμού.
Σύμφωνα με τον σχετικό νόμο, το τουρκικό Δημόσιο χρηματοδοτεί τα ταξίδια γνωριμίας με Ιατρικά Κέντρα στην επικράτειά του, ενώ καλύπτει μέρος ακόμη και της ιατρικής δαπάνης ανά ασθενή, προσδοκώντας προφανώς να αποσβέσει την επιδότηση που μειώνει το κόστος των παρεχομένων υπηρεσιών, από το συνάλλαγμα που θα εισρεύσει στην χώρα. Οι παροχές εντυπωσιάζουν αφού καλύπτεται το κόστος μετακίνησης κατά 50% είτε πρόκειται για αεροπορικό, είτε για ακτοπλοϊκό εισιτήριο, ενώ επιδοτείται κατά 20% και έως του ποσού των 1.000 δολαρίων το συνολικό κόστος των ιατρικών πράξεων ανά ασθενή.
Τέλος, όσον αφορά τους μειονοτικούς της Θράκης που ζουν και εργάζονται στην Τουρκία, από την 1/1/2017 μπορούν όχι μόνο να αποκτήσουν κάρτα υγείας και παροχές, αλλά ταυτόχρονα και άδεια παραμονής 99 ετών, γεγονός που ουσιαστικά ισοδυναμεί με απόδοση τουρκικής ιθαγένειας. Οι μειονοτικοί κάτοχοι της τουρκικής κάρτας υγείας θα μπορούν να απευθύνονται σε κάθε νοσηλευτικό ίδρυμα της Τουρκίας δημόσιο ή ιδιωτικό, περνώντας τα σύνορα στους Κήπους Έβρου…
Μάριος Τσέρτος, Οδοντίατρος
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ (Α.Φ. 217)


Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.